Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"ΣΥΜMΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ"




Ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 η καταγραφή των απόψεων των προτάσεων και των θέσεων των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας, για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του Δήμου, τις Δημοτικές Τοπικές Κοινότητες και την καθημερινότητα των πολιτών. 
Η Δημοτική παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" απευθύνεται στους δημότες και τους επισκέπτες, κατοίκους του Δήμου μας και ζητά να προτείνουν και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη και την άποψή τους. 
Ο πολίτης έχει το λόγο. 
Μέσω της διαδικασίας των προτάσεων των Δημοτών, 1. Θα καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες. 2. Θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα".
Ο πολίτης προτείνει. 
1. Με έντυπο το οποίο θα κυκλοφορήσει και αφού συμπληρωθεί, θα ταχυδρομείται με προπληρωμένο τέλος προς την Δημοτική Παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" και 
2. Μέσω διαδικτύου όπου θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή η φόρμα του εντύπου, στη διεύθυνση "Δυνατή Ερμιονίδα". 

"Συμμετέχω και προτείνω" για τον τόπο μου, για το μέλλον του. 

Τώρα η γνώμη μου μετράει.

Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ερμιονίδα Δυνατή.   


"Δυνατή Ερμιονίδα"
Γιάννης Γεωργόπουλος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΕΧΩΣ.... "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ" !



 "Δυνατή Ερμιονίδα"  
 
*   Σε λίγες μέρες  το Λόγο έχουν οι πολίτες  *   "Συμμετέχω και προτείνω"  για τον τόπο μου, για το μέλλον του.  *  Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα  *  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ερμιονίδα Δυνατή.  
 
 
 
 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ.



                                                                  









Κρανίδι, 14-01-2014

    Προς
·   Αξιότιμο Υπουργό Ν.Α. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
·   Αξιότιμο Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κ. Ιωάννη Μανιάτη
·   Αξιότιμο Υφυπουργό Π. & Α. κ. Ιωάννη Ανδριανό
·   Αξιότιμο Βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτριο Κοδέλα


Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων και τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου σε Λιμενικά τμήματα καθώς και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση παροχής κρατικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των Δημοτών. Συνεχίζονται οι ψυχροί σχεδιασμοί επί χάρτου και οι υπολογισμοί των αριθμών, παραβλέποντας τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν έχουμε απλά υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών και  κοινωνική ταλαιπωρία, αλλά σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εφαρμογής των νόμων. 
Οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν, προφανώς, για να καλύψουν τις ανάγκες της.
 Υποβαθμίζονται και καταργούνται διότι έπαψαν να υπάρχουν οι ανάγκες αυτές; Σταμάτησαν να λειτουργούν τα λιμάνια; 
Μειώθηκε το μήκος της εποπτευόμενης ακτογραμμής; Μίκρυνε η απόσταση μεταξύ Ναυπλίου και Ερμιονίδας και έτσι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση των Λιμενικών αρχών του Ναυπλίου στην εποπτεία του τομέα ευθύνης ή θα πυροδοτηθεί παντός είδους παρανομία και ασυδοσία στην περιοχή μας;
Εκφράζοντας και την ανησυχία και δυσαρέσκεια των συνδημοτών μας για τις επικείμενες αλλαγές, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. 
Το μεγάλο μήκος ακτογραμμής, η μεγάλη κίνηση των λιμένων (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες), οι θαλάσσιες δραστηριότητες και οι χρήσεις στη ζώνη του αιγιαλού, στα όρια ευθύνης του Δήμου μας και η μεγάλη απόσταση από την κεντρική διοίκηση δεν επιτρέπουν την υποβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών. Αντίθετα, οι πραγματικές ανάγκες και οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση αναβάθμισης των υπηρεσιών σε ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικούς σταθμούς. 
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, 
παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης των λιμενικών υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.  
Ιδιαιτέρως απευθυνόμαστε στους κ.κ. Μανιάτη Ιωάννη Υπουργό ΠΕΚΑ και Ανδριανό Ιωάννη Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρακαλούμε όπως μέσω της κυβερνητικής σας ιδιότητας ασκήσετε επιρροή για την τροποποίηση της επικείμενης απόφασης, εκφράζοντας το δίκαιο αίτημα του συνόλου των δημοτών μας.




Με τιμή
Γιάννης Γεωργόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ".



Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων και τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου σε Λιμενικά τμήματα καθώς και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση παροχής κρατικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των Δημοτών. Συνεχίζονται οι ψυχροί σχεδιασμοί επί χάρτου και οι υπολογισμοί των αριθμών, παραβλέποντας τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχουμε απλά υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών και  κοινωνική ταλαιπωρία, αλλά σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εφαρμογής των νόμων. Οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν, προφανώς, για να καλύψουν τις ανάγκες της. Υποβαθμίζονται και καταργούνται διότι έπαψαν να υπάρχουν οι ανάγκες αυτές; Σταμάτησαν να λειτουργούν τα λιμάνια; Μειώθηκε το μήκος της εποπτευόμενης ακτογραμμής; Μίκρυνε η απόσταση μεταξύ Ναυπλίου και Ερμιονίδας και έτσι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση των Λιμενικών αρχών του Ναυπλίου στην εποπτεία του τομέα ευθύνης ή θα πυροδοτηθεί παντός είδους παρανομία και ασυδοσία στην περιοχή μας; 
Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπ' όψιν οι εμπνευστές του σχεδίου υποβάθμισης, διότι θα έχουν και την ευθύνη των επιπτώσεων.  
Η Δημοτική μας παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" θα προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα καλέσει τους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας να πάρουν θέση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των Λιμενικών αρχών του Δήμου μας ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να δημιουργηθεί, λαμβανομένων υπ' όψιν των συνθηκών, των αναγκών και των δεδομένων, ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικοί σταθμοί. 

 Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

στις δύσκολες συγκυρίες και στις επικείμενες ανακατατάξεις χρειάζεται η συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων μας.    

Γιάννης Γεωργόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας