Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Α. ΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ".



Αγαπητές συνδημότισσες Αγαπητοί συνδημότες,



Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο συνδυασμό μας και ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στον αγώνα του προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, τον υποψήφιο σύμβουλο :
76. Ιωσήφ Γανώση του Αναστασίου - Ερμιόνη
(Εστιάτορας )



ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Α. ΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ".


ΙΩΣΗΦ Α. ΓΑΝΩΣΗΣ
Γιατί θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος
στις εκλογές του Δήμου Ερμιονίδας
με την παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
του Υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου
Ερμιονίτες - Ερμιονίτισσες,
Πατριώτες & Πατριώτισσες του Δήμου Ερμιονίδας,
Αποφάσισα να αποδεχθώ το κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχουκ. Γιάννη Γεωργόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Ερμιονίδα» και να κατέλθω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.
Στηρίζω τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Γεωργόπουλο, καταρτισμένο επιστήμονα, δραστήριο άνθρωπο, γνώστη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και αγώνες σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Άριστο οικογενειάρχη με αψεγάδιαστη επαγγελματική και κοινωνική πορεία.
Στηρίζω τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Γεωργόπουλο, γιατί κατά την άποψή μου, εκπροσωπεί τη σύνεση, τη νηφαλιότητα και την θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι υποχρέωση όλων μας.
Αποφάσισα να συμμετέχω με 4-5 ακόμα δοκιμασμένα στελέχη της Τ.Α., για να ενισχύσουμε την κάθοδο στα κοινά μιας νέας Δημοτικής Παράταξης.
Πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων, εξαίρετων προσώπων της επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της Ερμιονίδας, που αποτελεί το καινούργιο αίμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νέοι πολίτες μακριά από τα κομματικά χαρακώματα του χθες, άνθρωποι της δημιουργίας και της τίμιας εργασίας, που επιδιώκουν να αλλάξουν το «χθες» στη ζωή μας, κάνοντας «άλμα μεγαλύτερο από την φθορά».
Επειδή πιστεύω πως το αύριο τους ανήκει επιθυμώ κι εγώ να συμμετέχω σ΄ αυτή την εκλογική μάχη και να συμβάλλω με δυναμισμό, εμπειρία, αγωνιστικότητα και γνώση στην πραγμάτωση των στόχων τους.
Φίλοι μου,
Για πρώτη φορά στις ερχόμενες εκλογές θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών ψηφοδελτίων. Πρωτόγνωρο για την περιοχή μας, ωστόσο θεμιτό, δημοκρατικό και υγιές.
Όμως, ορισμένοι από τους εμπνευστές τους στην επιθυμία τους να συστήσουν σχηματισμούς βασισμένους στις λογικές και στις πρακτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής ή τοπικιστικών λογικών και πρακτικών, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Έτσι όμως ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος το εκλογικό σώμα να οδηγηθεί στο χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, αρνητικό, κατά τη γνώμη μου, για την ομαλή πορεία της ανάπτυξης του τόπου μας.
Με αυτές τις συνθήκες και με τους «αγωνιστικούς χαιρετισμούς» υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων, δημιουργούνται παρατάξεις και ψηφοδέλτια δεκανίκια του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, για την εξυγίανση του δημοτικού και κοινωνικού μας βίου.
Ψηφοδέλτια «δεματοποιητές πολιτικών απορριμμάτων», που ενώ κρίθηκαν ξανά και ξανά, ζητούν την ψήφο μας, για να υπηρετήσουν και να εξοφλήσουν τα πολιτικά και οικονομικά τους γραμμάτια στους «ολίγους». Σ’ αυτή τη μάχη και με δεδομένο τον οικονομικό μαρασμό που όλοι μας βιώνουμε, αρκετοί συμπολίτες μας πιέζονται και συμπαρασύρονται σε ύπουλες λογικές του συστήματος εξουσίας, που τους χρησιμοποιεί σαν αντίβαρα στο υστερόβουλο ταξίδι τους!
Όμως και αυτή η εκλογική μάχη είναι μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων: Του χθες με το αύριο. Το χθες το γνωρίσαμε, το βιώσαμε, το πληρώνουμε! Το χθες δεν ζούσε μόνο στην πλατεία Συντάγματος και στις παραλίες της Μυκόνου. Ζούσε σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε συνοικισμό, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Τα πρόσωπα που το απόλαυσαν τότε, που το αναζητούν και τώρα, αναπολώντας το, είναι τα ίδια πρόσωπα και έχουν ονοματεπώνυμο…
Στην προηγούμενη προεκλογική μάχη, η λαϊκή ψήφος του απλού πολίτη, του επαγγελματία δημιουργού, του επιστήμονα, παρά τις όποιες αντιπολιτευτικές αντιδράσεις, κέρδισε το χθες. Στη μικρή αυτοδιοικητική θητεία μέσα σ’ έναν κυκεώνα καλλικρατικών διατάξεων εξ αιτίας της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και της συνεχούς αλλαγής των κυβερνήσεων και των υπουργικών θώκων, ο Δήμος μας στάθηκε ΟΡΘΙΟΣ.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος με δεδομένη την εμπειρία του και τη διαχειριστική του ικανότητα, όρθιος στις «επάλξεις» στηριζόμενος, δυστυχώς, από μια μικρή μερίδα άξιων και ικανών συνεργατών του αιρετών και μη, κατάφερε αρκετά και ουσιαστικά επιτεύγματα για τον Δήμο μας. Θα μπορούσε, ωστόσο, να κάνει και περισσότερα... Παρ’ όλα αυτά, παραδίδει έναν Δήμο με «ονοματεπώνυμο»! «Εξωστρεφή», οικονομικά διαχειρίσιμο, πολιτιστικά αναβαθμισμένο και ικανό να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες του πολίτη. Έναν Δήμο οργανωμένο καλλικρατικά (αυτό είναι και το μεγαλύτερο έργο του Δημάρχου) έτοιμο, ώστε η επόμενη Δημοτική Αρχή να μπορέσει, άμεσα, να συνεχίσει τη νέα της πορεία για πιο ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ!
Φίλοι μου,
Από το 2006, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην Δήμου Ερμιόνης και παρά τις ρήξεις που δημιουργήθηκαν, οδηγήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, στις εκλογές του 2010, ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στο νικηφόρο αποτέλεσμα της νέας παράταξής μας, Π.Π.Σ.ΕΡ.
Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους, πως η Ερμιόνη έδωσε τη νίκη στον Δήμαρχο και την παράταξή του. Τότε, οι άλλοι «ταγοί» κρύφτηκαν καιροφυλακτώντας και προσμένοντας κέρδη από την πολιτική φθορά. Σήμερα, βγήκαν από τις κρυψώνες τους! Όπως και τότε έτσι και τώρα «οι υποχθόνιοι αρχιτέκτονες της πτώσης της Ερμιόνης», οι γνωστοί – άγνωστοι, έβγαλαν τις μάσκες τους και …«αδελφοποιήθηκαν και κλωνοποιήθηκαν», για να δώσουν την ύστατη μάχη τους, αναπολώντας τη χαμένη αίγλη της εξουσίας. Τις επανεκτιμήσεις των ακινήτων, τις δήθεν πλειοδοσίες των οικοπέδων - «φιλέτων» της Κουβέρτας, του λόφου των Μύλων Ερμιόνης, της ΔΕΠΟΣ κ.α. με συνέπεια, να διχάσουν ή και να διαλύσουν περαιτέρω τον κοινωνικό μας ιστό, για προσωπικά/οικονομικά οφέλη. Ακόμα, για να χαρίσουν τις δημοτικές οικονομικές αποζημιώσεις, στους μεγαλοκατασκευαστές, στους μεγαλοξενοδόχους και να δώσουν εγκρίσεις, για να γίνουν τα παραγωγικά βοσκοτόπια μας φωτοβολταϊκά πάρκα.
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές εμπιστευόμενος τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο καθώς και τους νέους συμπολίτες του ψηφοδελτίου μας, για να διεκδικήσουμε και να διαφυλάξουμε αυτά που μας ανήκουν, με Ερμιονίτικη φυσιογνωμία και πατριωτική συνείδηση.
Εμπιστεύομαι όμως και τους εκλεκτούς συνυποψήφιους των άλλων Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας, με τους οποίους θα επιδιώξω αρμονική συνεργασία.
Η μακρόχρονη συμμετοχή μου στα «κοινά» της τοπικής μας κοινωνίας τόσο στον Δήμο όσο και στους συλλογικούς φορείς, μου δημιουργεί για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη υποχρέωση στην πατρίδα που με γέννησε, με γαλούχησε, με δραστηριοποίησε επαγγελματικά και κοινωνικά, να θέσω την υποψηφιότητά μου.
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας τα νέα παιδιά -τις Ελπίδες- του ψηφοδελτίου μας και μέσα από τη δυνατότητα που σας δίνει η πολυσταυρία, εάν θεωρείτε ότι ΑΞΙΖΩ να γίνω μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστε κι εμένα.
Άλλωστε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΥΜΕ
Για τη «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Γεωργόπουλο